Ne propunem să fim alături de părinții care stau împreună cu copiii lor internați în spital pentru perioade medii sau lungi și nu au un ajutor din afara spitalului pentru sprijin material sau emoțional.
De-a lungul perioadelor de internare, mereu apar nevoi critice pe care doar familia de acasă le poate îndeplini. Ne gândim la părinții cu copii veniți din zone rurale mai îndepărtate de oraș, fără legături accesibile, proveniți din comunități sărace, fără posibilități. Dorim să le oferim kituri de strictă necesitate care să conțină lucrurile de bază pentru un adult aflat în spital ca însoțitor și să creăm punți de sprijin între voluntari și părinții vulnerabili.
Nevoia
Confruntarea părintelui cu provocarea dificilă de parcurgere alături de copil a unei boli majore îngreunează procesul de gestionare a bolii și de recuperare a copilului. Prin proiectul nostru dorim să venim în întâmpinarea nevoilor copilului și ale părintelui.
Copilul întotdeauna rezonează cu starea în care părintele se află, de aceea credem că intervenția umană, caldă a unor voluntari exteriori problemei va aduce liniște și siguranță familiei internate. Modul în care părintele trăiește experiența spitalizării copilului adaugă multă intensitate și greutate emoțiilor copilului.
Suportul emoțional și susținerea părinților poate să îl ajute și pe copil să traverseze această perioadă cu mai multă relaxare, încredere și optimism, facilitând crearea unui precedent de tip resursă pentru demersurile ulterioare ce vor ține de monitorizarea și îngrijirea sănătății atât de necesare.
De asemenea kiturile oferite în ajutor vor aduce un confort material de scurtă durată, dar cu adevărat necesar.
Schimbarea
Vom crea 120 de kit-uri de strictă necesitate care să conțină lucruri de bază:gel de duș, șampon, deodorant, absorbante, vată, lenjerie intimă, un tricou, pastă de dinți, lamă, șervețele umede, șervețele uscate, apă, câteva gustări.
De-a lungul celor 6 luni în care vom susține desfășurarea proiectului vom dona aceste kit-uri mamelor aflate în situații de dificultate economică sau care, fiind din zone rurale îndepărtate de Brașov, nu au persoane de legătură care să le ofere sprijin.
Pentru a oferi și suport emoțional alături de aceste kituri, dorim să creăm un cerc comunitar de aproximativ 10 voluntari care să ofere sprijin mamelor din spitale prin convorbiri telefonice, mesaje, încurajări.
Activități
1. Crearea unui parteneriat cu asistența socială din Spitalul de copii Brașov pentru sesizarea cazurilor dificile având caracteristicile menționate - familii din localități îndepărtate, fără suport din exterior, familii aflate în situații financiare dificile - prima etapa
2. Recrutarea de voluntari pentru sprijinul mamelor - luna decembrie
3. Crearea unui număr de 120 kit-uri pentru distribuție către beneficiari - decembrie - martie
4. De-a lungul a 6 luni se vor distribui cele 120 kit-uri conform nevoilor identificate
5. Evaluarea finală a proiectului - mai 2025
Buget
Pentru pregătirea kit-urilor avem nevoie de 14.400 lei, care înseamnă 120 lei per pachet pentru un număr de 120 de pachete care sa conțină produsele necesare pentru părinte și copil.
Kit-ul va conține: gel de duș, șampon, deodorant, absorbante, vată, lenjerie intimă, un tricou, pastă de dinți, lamă, șervetele umede, șervețele uscate, apă, câteva gustări.
Transport - pentru cumpărăturile periodice și drumurile la spital: 400 de lei
Consumabile - există posibilitatea de a apărea nevoi urgente ale beneficiarilor care vor necesita cheltuieli suplimentare: 1.000 lei
Pentru echipa de proiect avem nevoie timp de 6 luni de câte 500 de lei pentru project manager și 200 de lei cartele telefonice pentru voluntari, însemnând un total 4.200 de lei.
Web
https://www.facebook.com/profile.php?id=61550851619001
https://www.instagram.com/suntem.lut/profilecard/?igsh=MmI5bDJndHJ1OWJx
Ascunde detaliile